Een hoog ten zuidwesten van Ierland heeft een uitloper tot boven het noorden van de FIR. Deze uitloper beweegt geleidelijk zuidwaarts, waardoor de invloed van het hoog op ons weerbeeld tanende is. Vandaag passeert een zwak koufront van west naar oost. Dit is nog het beste zichtbaar op hoogte. Woensdagmiddag bereikt een warmtefront (oorspronkelijk een dubbelconstructie) het westen van de FIR
Het is wisselend bewolkt. In opklaringen zijn mistbanken ontstaan. Geleidelijk neemt de bewolking weer toe en kan er lokaal wat (mot)regen vallen. De mist verdwijnt dan weer. Vooral in de middag laat de zon zich ook zien. De maxima liggen rond 13 graden. De wind is zwak en variabel, aan zee en in het IJsselmeergebied noordelijk en matig. Vanochtend wordt de wind overal noordwestelijk en matig.
Vanavond zijn er weer enkele opklaringen en wordt het droog. Er ontstaat wederom mist. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking weer toe. De temperatuur daalt naar een graad of 6. De wind draait naar een westelijke richting en is matig.
Woensdag overdag blijft het overwegend bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het van het westen uit langdurig regenen. De middagtemperatuur ligt rond de 12 graden. De wind wordt zuidwest, matig en aan zee (vrij) krachtig.
De eerste dag is de onzekerheid gering. De frontale systemen die doorkomen zijn weliswaar relatief zwak, maar er is veel bewolking en wat meer wind waardoor er weinig dagelijkse optreedt die nog weleens voor meer spreiding zorgt. Op de langere termijn zien we dat verschillen in fase en amplitude van de straalstroom de onzekerheid bepalen. Er komen zowel goed doorstroomde als geblokkeerde patronen in het ensemble voor.
Normale maxima en hoge minima, veel bewolking en geleidelijk grotere neerslagkansen.
dinsdag 27 oktober tot en met dinsdag 03 november Dalende middagtemperaturen en een wisselvallig weertype.